دکتر مریم کرمعلی / جراحی های زیبایی واژن / تشخیص و درمان زخم دهانه رحم
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

تشخیص و درمان زخم دهانه رحم

زخم دهانه رحم یکی از عارضه هایی است که با منشا عفونی یا باکتریایی فرد مبتلا را درگیر بیماری های واژینال کرده و ممکن است با شیوع خود باعث ایجاد سرطان دهانه رحم یا سرویکس شود. تشخیص به موقع این بیماری می تواند از تشدید آن جلوگیری کرده و مانع از سرطانی شدن دهانه رحم شود. یکی از آزمایشات مرسوم برای شناسایی دقیق این بیماری انجام آزمایشات خون ، بررسی بالینی و پاپ اسمیر است. البته تشخیص زخم دهانه رحم به تنهایی با پاپ اسمیر امکان‌پذیر نیست. پاپ اسمیر یکی از روش‌های تشخیصی در سرطان سرویکس (گردن رحم) است و برای تشخیص زخم دهانه رحم از روش‌های دیگری مانند انجام نمونه برداری با کولپوسکوپی، بررسی بافتی (بیوپسی) یا سونوگرافی استفاده می‌شود. در هر صورت شما برای تشخیص این عارضه با توجه به علائمی که مشاهده می کنید نیاز به متخصص زنان و زایمان دارید که در این خصوص می توانید به جراح با فلوشیپ کف لگن مراجعه نمایید.

درمان زخم دهانه رحم

نشانه های زخم دهانه رحم

در صورتی که شما علائمی مثل خونریزی بین قاعدگی‌ها، درد شدید، خارش، سوزش و یا عفونت دهانه رحم دارید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا دقیقاً تشخیص و درمان مناسب را برای شما تعیین کند. به طور کلی علائم و نشانه های زخم دهانه رحم شامل موارد زیر است:

  1. خونریزی غیر عادی واژن بعد از رابطه جنسی یا بین دوره های پریود
  2. احساس شدید درد در ناحیه لگن و شکم پایین
  3. تغییرات در دوره های قاعدگی و یا میزان خونریزی آن
  4. ترشحات با بوی نا مطبوع و بیش از اندازه
  5. کاهش وزن بدون رژیم و یا تحرک ورزشی
  6. خستگی، ضعف و اشتهای کم
  7. خارش و سوزش در ناحیه تناسلی و دهانه رحم
  8. مشاهده ترشحات سبز رنگ یا رنگ های تیره با بوی نا مطبوع

با توجه به اینکه علائم زخم دهانه رحم ممکن است برای بسیاری از افراد متفاوت باشد، بهتر است در صورت تجربه هرگونه علائم نامبرده، به پزشک خود مراجعه کنید. بهترین راهکار به جای قضاوت عجولانه نسبت به بیماری ها مراجعه فوری به متخصص زنان است. ممکن است برخی از علائم در بیماری های زنان مشابه و یا نزدیک به هم باشند که در این مورد شما را برای تشخیص دچار ابهام و چالش نماید.

دلایل ایجاد زخم دهانه رحم چیست؟

زخم دهانه رحم (Cervical Erosion) بیشتر در اثر عفونی شدن ناحیه واژن و یا وجود باکتری ایجاد می شود. رعایت موارد بهداشتی و جنسی در ابتلای افراد به این بیماری بسیار مهم است. در موارد دیگر التهابات یا ورود ویروس ها می توانند باعث زخم دهانه رحم شوند. مراقبت از واژن در تمامی مراحل زندگی مهم است و شما در سفر، جراحی ها ، بیماری ها و تفریحات باید مراقب بهداشت واژن باشید. به طور کلی برخی از عوامل شامل موارد زیر می‌باشند:

1- التهابات

2- عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی

3- تحریک مکرر به دهانه رحم، مانند استفاده از تامپون ها، دستگاه های تنفسی، ابزار جراحی و تشخیصی و …

4- تغییرات هورمونی در بدن، مانند بارداری، دوران قاعدگی، دوران پس از زایمان

5- فشار بر دهانه رحم توسط تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی مانند فیبروم ها

با توجه به مواردی که بیان شد، باید از ایجاد این نوع زخم‌ها در دهانه رحم جلوگیری شود. ممکن است حتی با رعایت های بسیار هوشمندانه باز هم به زخم دهانه رحم مبتلا شوید اما در هر صورت تشخیص به موع این بیماری است که می تواند از تشدید ، شیوع و حاد شدن آن جلوگیری نماید. در صورت بروز علایمی مانند خونریزی بعد از رابطه جنسی ، درد شدید و طولانی مدت در ناحیه شکم، تغییرات در ترشحات واژن ، مشاهده لکه‌ و ترشح خونی و غیره، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

درمان زخم دهانه رحم

درمان زخم دهانه رحم با توجه به علت بروز آن تعیین می شود، در واقع بعد از تشخیص علت می توان نوع درمان را مشخص نمود. همچنین شدت بیماری هم در درمانی که مد نظر قرار می گیرد تاثیر گذار است. در صورتی که زخم دهانه رحم ناشی از عفونت باکتریایی باشد، ممکن است پزشک شما داروهای ضدعفونی و ضد التهابی به شما تجویز کند. اگر شدت بیماری زیاد باشد و بخش های اعظمی از دهانه رحم درگیر شده باشد ممکن است که روش های جراحی در نظر گرفته شود.درمان با روش جراحی در مواردی که خونریزی واژن شدید و غیر قابل کنترل باشد نیز تجویز می شود. در هر صورت تصمیم نهایی درمان زخم دهانه رحم، بر اساس علت و شدت آن، بعد از معاینه پزشک شما تعیین خواهد شد. لذا بهتر است که برای درمان و مشاوره دقیق تر به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورتی که زخم دهانه رحم ناشی از عوامل دیگری مانند فشار خون بالا، بیماری های خاص یا استفاده از داروهای خاص باشد، پزشک ممکن است به شما داروهایی مانند آنتی‌استروژن‌ها، آنتی‌کوآگولانت‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و یا آمینواسیدها تجویز کند.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع با پزشک