فیبروم چیست ؟
شاید احساس درد و یا ناراحتی کرده باشید و با مراجعه به متخصص زنان و زایمان مطلع شده باشید که شما فیبروم دارید .
فیبروم ، یک عارضه ی نا آشنا و اغلب ترسناک برای خانم ها می باشد که با شنیدن آن بسیار غمگین و ناراحت می شوند .
اما جای نگرانی نیست چرا که این بیماری بر خلاف تصور شما انواع مختلفی داشته و درمان های بسیاری نیز برای آن ارائه می شود . بنابراین به جای نگرانی های بی مورد حتما به تذکرات و مواردی که متخصص زنان و زایمان به شما ارائه می نماید دقت و توجه کافی داشته باشید.
مطلب ارائه شده توسط دکتر مریم کرمعلی، فلوشیپ اختلالات کف لگن، جراح و متخصص زنان و زایمان در تهران را مطالعه نمایید .
فیبروئید های رحمی
فیبروم که در ناحیه رحم ایجاد می شوند ، زائده و یا تومور های خوش خیمی هستند که می توانند بسیار کوچک یا خیلی بزرگ باشند . فیبروم ها ممکن است درون رحم و یا روی آن تشکیل شوند . ممکن است فیبروم ها در ابتدای تشکیل کوچک باشند اما با رشد آن ها در رحم فرد احساس درد در ناحیه شکم و خونریزی شدید قاعدگی می شود . فیبروم ها معمولا سرطانی نیستند و گاهی بدون هیچ علائمی درون رحم قرار می گیرد.
عوامل ایجاد کننده فیبروم
- سوابق خانوادگی
- تغییرات هورمونی
- بالا بودن سن ( بالاتر از 30 سال)
- اضافه وزن شدید
- فشار خون بالا
- کمبود ویتامین دی
همچنین در برخی موارد مشاهده می شود که افراد به علت بارداری متعدد و یا استفاده از قرص های ضد بارداری مبتلا به فیبروم رحمی می شوند . همچنین مصرف آمپول های ضد بارداری نیز می تواند این عارضه را ایجاد نماید .
علائم ابتلا به فیبروم
شایع ترین علائمی که می تواند به شما هشدار دهد که مبتلا به فیبروم هستیداحساس درد و فشار در ناحیه لگن می باشد. همچنین موارد زیر نیز جزو علائم مهم و هشدار دهنده است :
- خونریزی غیر طبیعی بین دوره های پریود
- طولانی شدن خونریزی های قاعدگی
- احساس درد شدید در لگن
- بزرگ شدن شکم و دردناک بودن این ناحیه
- احساس کمر درد و به دنبال آن پا درد
- احساس درد در زمان مقاربت
فیبروم و بارداری
بسیاری از خانم ها که مبتلا به فیبروم هستند برای بارداری نگران هستند . به نظر می رسد که ابتلای رحم به فیبروم نگران کننده باشد و ریسک بارداری را کاهش دهد . اما در بسیاری از موارد با کنترل آن و حتی درمان آن ها می توان شانس بارداری داشت و این مساله توسط متخصص زنان و زایمان تشخیص داده خواهد شد .
معاینات لازم بر روی لگن و رحم انجام میشود و سونوگرافی های اختصاصی برای تشخیص تعداد و اندازه های دقیق فیبروئید ها مد نظر قرار می گیرند و در نهایت اقدامات لازم برای افزایش احتمال باروری انجام می شود .
آزمایشات لازم برای تشخیص فیبروم رحمی شامل چه مواردی می شود ؟
بنا به تشخیص متخصص زنان و زایمان ممکن است نیاز باشد تا آزمایشات متعددی انجام شود از این رو تشخیص قطعی این مساله نیاز به یک یا چند مورد آزمایش است . این آزمایشات عبارتند از :
- سونوگرافی
- سی تی اسکن
- آم آر آی
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- معاینات ناحیه لگن
- معاینات رحم
انواع فیبروم های رحمی
همانطور که بیان شد فیبروم ها ممکن است داخل یا روی رحم تشکیل شوند . اما به طور کلی فیبروم ها شامل انواع زیر خواهند بود :
-
فیبروم داخلی
این فیبروم که بسیار شایع است در دیواره رحم قرار می گیرد . جایگاه این فیبروم دقیقا در ماهیچه رحم خواهد بود که می تواند بسیار کوچک و یا بزرگ باشد . این نوع فیبروم در رحم ایجاد کشیدگی و بزرگ شدن رحم می نماید .
-
فیبروم ساب سروز
این نوع فیبرومها در خارج از محیط رحم تشکیل می شوند و رشد آن ها باعث می شود تا یک سمت رحم متورم و بزرگ تر شود.
-
فیبروم ساب موکوزال
این نوع فیبروم رحمی در قسمت میانی ماهیچه رحم یعنی در قسمت میومتریوم رشد می کند . البته ایجاد آن ها بسیار کم اتفاق می افتد اما در زمان وقوع با درد شدید قاعدگی و خونریزی های زیاد همراه است . همچنین می تواند برای بارداری در زنان مشکلاتی به همراه داشته باشد.
0 دیدگاه