زگیل تناسلی بیماری نسبتا شایعی است که ممکن است سالانه بسیاری از افراد را درگیر کند. این ویروس واگیر دارد بیش از 150 گونه دارد که با ورود به بدن ممکن است از خوش خیم ترین انواع آن تا بدخیم ترین ها را شامل شود، ویروس HPV برای تفکیک با شماره خاصی که به آن تیپ گفته می شود مشخص می شوند و پزشک نسبت به نوع آن برای درمان زگیل تناسلی اقدام می کند. به ویروس HPV، پاپیلوم یا زگیل هم گفته می شود.شاید در وهله ی اول وجود آن ها نگران کننده باشد اما زگیل ها، نوعی تومور غیر سرطانی هستند که به سرعت می توانند تکثیر شوند و به راحتی هم منتقل می شوند. هرچند که خود ویروس سرطانی نیست اما در صورت عدم توجه و درمان میتواند زمینه های ابتلا به سرطان سرطانهای مختلف مانند سرطان دهانه رحم، سرطان دهانه واژن، سرطان واژن، سرطان آلت مردان، سرطان ناحیه دهانه، سرطان حنجره، سرطان مقعد و… می شود.
خاصیت ویروس HPV این است که تنها در بخش های خاصی از بدن رشد و تکثیر می یابد، با ورود به قسمت هایی از بدن تنها جذب سلولهای خاصی می شوند و تنها قادر هستند روی آنها زنده بمانند، رشد کنند و بزرگ شوند. این سلول ها اپیتلیال اسکواموس نام دارند که روی سطح پوست در نواحی مرطوب بدن مانند:واژن، دهانه واژن، دهانه رحم، مقعد، پوست ختنه گاه، مجرای پیشاب درون آلت مردان، مخاط داخل بینی، دهان، گلو، نای و نایچه، ناحیه داخلی چشم یافت می شود.
انواع زگیل تناسلی
زگیل تناسلی در انواع زگیل های پوستی و زگیل های تناسلی تقسیم می شوند. زگیل های پوستی از نظر درمانی مناسب تر هستند اما در نهایت ویژگی و ساختار هریک شامل موارد زیر است:
- زگیل پوستی: زگیل های پوستی شایع تر و ساده تر هستند، بخش های مختلفی از بدن را درگیر می کنند و البته میزان سرایت آن به دیگران کم تر است. زگیل های پوستی روی پوست بازو، سینه، دستها و پاها ظاهر می شوند. زگیل های پوستی با زگیل های تناسلی فرق دارند و معمولا خطرناک نیستند.
- زگیل تناسلی: این نوع زگیل که نواحی تناسلی را درگیر می کند، در قسمت هایی که رطوبت بیشتر است امکان رشد بیشتری را دارد. در محیط های مرطوب به سرعت رشد کرده و تکثیر می یابد و با اولین ارتباط شریک جنسی ایشان را نیز درگیر می سازد. دلیل نامگذاری زگیل تناسلی این است که ناحیه تناسلی و اطراف مقعد را تحت تاثیر قرار می دهد. زگیل تناسلی را روی پوست و بخش هایی از بدن که سطح مخاطی ندارند مشاهده نمی کنید. زگیل های تناسلی همیشه بد نیست؛ بلکه به دو دسته کم خطر و پر خطر دسته بندی می شود.
زگیل های تناسلی با توجه به شرایط و انواعی که دارند در دسته بندی های کم خطر و پر خطر نیز وجود دارند.
زگیل تناسلی کم خطر چه ویژگی هایی دارند؟
زگیل تناسلی کم خطر دسته از ویروس HPV خوش خیم و بدون خطر است که تبدیل به سلول های سرطانی نمی شود . این زگیل ها در واقع تنها زائده های پوستی هستند که باید برطرف شوند. تقریبا تمامی زنان و مردان در معرض ابتلا به این نوع زگیل هستند که ممکن است حتی در قسمت هایی از معد نیز مشاهده شود. زگیل های تناسلی کم خطر هم وجود دارند که به راحتی قابل درمان هستند. این زگیل ها ممکن است در جاهایی که قابل دیدن نیستند، مانند دهانه رحم و واژن نیز ظاهر شوند اگر از نوع کم خطر باشند آسیب کمتری به واژن و رحم وارد می شود. بدین منظور نیاز است که جهت چکاپ به بهترین دکتر درمان زگیل تناسلی مراجعه نمایید. این زگیل ها موجب تغییرات اندکی در قسمت دهانه رحم می شوند. این زگیل ها بیشتر در قسمت خارجی دستگاه تناسلی ایجاد می شوند و کمتر در قسمت داخلی ایجاد می شوند. زگیل تناسلی کم خطر باعث ایجاد سرطان نخواهد شد.
12 نوع از ویروس زگیل تناسلی کم خطر وجود دارد که نوع 6 و 11 این ویروس از دیگر انواع فعال تر هستند و باعث به وجود آمدن زگیل تناسلی در اکثر افراد می شوند.
زگیل تناسلی پر خطر چه ویژگی هایی دارند؟
در قسمتی که اشاره شد زگیل ها می توانند پر خطر و سرطانی باشند، منظور زگیل هایی هستند که سرطانی هستند و به سرعت در بدن فرد تکثیر می شود. انواع ویروس زگیل تناسلی که موجب سرطان می شود می تواند سرطان دهانه رحم را ایجاد کند. همچنین این نوع زگیل می تواند عامل ایجاد سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم، سرطان واژن و سرطان دهانه واژن در زنان شود. این اتفاق ممکن است در مردان نیز بروز نماید و عامل ایجاد سرطان آلت تناسلی شود.در موارد شدید تر مشاهده می شود که زگیل ها بتوانند باعث ایجاد سرطان های دهان، زبان، لوزه، حنجره و مقعد نیز نقش دارد. زگیل تناسلی پر خطر نیز 12 نوع یا تیپ دارد که حدود 70 درصد موارد گزارش شده بیماری سرطان دهانه رحم توسط تیپ های 16 و 18 رخ می دهد و در 95 درصد سرطان های مقعد و اکثر سرطان های دهانی و واژن ویروس تیپ 16 نقش پر رنگی دارد.
0 Comments