از مهمترین اقدامات توجه به نکات مهم اختلالات قاعدگی زنان است، در صورتی که قاعدگی شما به تعویق افتاد نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام نمایید. زمانی که عادت ماهیانه در خانم ها دچار نامنظمی و بههمریختگی شود اختلال قاعدگی مشاهده می گردد . بروز اختلالات قاعدگی در دوران بارداری ممکن است موجب کورتاژ و یا سقط جنین شود همان طور که می دانید عادت ماهیانه یک بار بین ۲۸ تا ۳۵ روز با روندی مرتب و بدون نیاز به مصرف دارو بروز می نماید در صورتی که این چرخه طبیعی دچار اختلال شود فرد باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایند.
انواع اختلالات قاعدگی
اختلالات قاعدگی به صورت کلی به انواع زیر تقسیم بندی می شود:
اختلالی که به سبب آن فاصله قاعدگی زیاد می شود در این صورت متخصص زنان و زایمان به تنبلی تخمدان یا کیست تخمدان مشکوک شده و با انجام آزمایشات مربوطه نسبت به تشخیص و درمان این بیماری و اقدامات لازم را انجام می دهد، بعد از پایان دوره درمان قاعدگی منظم شده و فرد می تواند به راحتی این دوره را بگذراند.
در یک قاعدگی طبیعی بین سه تا هفت روز خونریزی طبیعی میباشد و حجم خونی که در این دوره از بین میرود بیشتر از ۸۰ سی سی نمی باشد.
در برخی از افراد مشاهده می شود که فاصله قاعدگی ها بیشتر از ۳۵ روز شده و فرد تا حدود ۲ ماه و بیشتر پریود نمی شود، این اختلال یک هشدار برای ابتلای شما به انواع بیماری و یا تنبلی تخمدان می باشد که باید نسبت به آن اقدامات لازم را انجام دهید و این مسئله را جدی بگیرید.
در مقابل ممکن است که فاصله قاعدگی شما کم شود .
این صورت مشاهده میشود که فرد مدام دچار عادت ماهیانه است این عارضه که میتواند در از دست دادن حجم خون زیادی اثر داشته باشد ،معمولاً بیانگر نارسایی تخمدان می باشد این عارضه می تواند مشکلات بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد. از این رو با مشاهده دو قاعدگی با فاصله بسیار کم فوراً به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و اقدامات لازم جهت تشخیص علت را بررسی نمایید.
یکی از اختلالات قاعدگی که بسیار شایع می باشد خونریزی زیاد در هر قاعدگی می باشد.
زمانی که حجم خونریزی در قاعدگی از حد معمول زیاد تر باشد و فرد را دچار نگرانی و اضطراب نمایند و انجام فعالیت های روزانه را به تعویق بیندازد، باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه و علت را جویا شد. پس در نظر داشته باشید که خونریزی بیش از اندازه نشانه از اختلال است و شما در این دوره به هیچ عنوان از دمنوش های قاعده آور و یا فعالیت هایی که این امر را تشدید می نمایند استفاده ننمایید.
اختلال بعدی به لکه بینی اشاره می نماید .
زمانی که طول قاعدگی زیاد شود و فرد مدام دچار لکه بینی بشود نیز ،یک نوع اختلال قاعدگی محسوب می شود. معمولاً در چنین حالتی فرد حدوداً ۷ روز خونریزی مداوم را خواهد داشت و پس از پایان این دوره تا حدود ۱۵ روز لکه بینی دارد ممکن است این دوره طولانی تر نیز بشود که در این صورت نیاز به مراجعه به متخصص زنان و زایمان خواهید داشت.
دلایل اختلالات قاعدگی
مهمترین دلایل بروز اختلالات قاعدگی در زنان شامل موارد زیر خواهد بود:
- ابتلای فرد به اختلالات هورمونی و بی نظمی هایی که در اثر خوردن برخی از داروها و یا به صورت خودکار در تولید هورمونهای موثر در قاعدگی به وجود آمدهاند
- ابتلای فرد به تخمدان پلی کیستیک
- سقط جنین
- تهدید به سقط
- ابتلا به بارداری خارج از رحم
- مصرف قرص های ضد بارداری
- داشتن استرس و اضطراب
- تغییرات آب و هوا و یا مکان زندگی
- مصرف برخی از داروها که برای درمان نازایی تجویز می شوند
- استفاده از روش های جلوگیری از بارداری
- ابتلای فرد به سرطان دهانه رحم
- ابتلا به سرطان تخمدان
- کمبود کلسیم
- کمبود ویتامین ها
- مصرف داروهای ضد انعقاد
- ابتلای فرد به بیماری های هورمونی
روش های پیشگیری و درمان اختلال قاعدگی
- در صورت امکان غذاهای طبیعی و ارگانیک مصرف کنید .
- خوردن تنقلات و غذاهایی که به صورت فست فود میباشند می تواند در بروز اختلال قاعدگی تاثیر داشته باشد.
- همچنین مصرف نوشیدنی های گازدار به همراه غذا میتواند شما را به این عارضه مبتلا نماید.
- بهتر است که تناسب اندام خود را حفظ نمایید و در وزن ایده آل قرار بگیرید چرا که چاقی و اضافه وزن باعث میشود که اختلالاتی در عادت ماهیانه به وجود بیاید.
یکی از مهمترین اقدامات توجه به علائم اختلال قاعدگی است در صورتی که قاعدگی شما به تعویق افتاد نسبت به تشخیص و درمان آن اقدام نمایید تشخیص در اولین مراحل ممکن است بسیار سریع اتفاق بیفتد و درمان سادهای نیاز داشته باشد اما با طولانی شدن این عارضه ممکن است که شما را با بیماریهای دیگری همراه سازد.
نتیجهگیری
اختلالات قاعدگی موضوعی شایع هستند که نیاز به توجه و درمان مناسب دارند. با شناسایی علل و درمانهای مؤثر، زنان میتوانند کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند و از عوارض جدیتر جلوگیری کنند.
0 دیدگاه