اجزای کف لگن توسط عضلات و بافت های آن کنارهم نگهداری می شوند ، در صورتی که این اندام دچار تضعیف عضلانی شود ممکن است مشکلات و بیماری های بسیاری برای خانم ها ایجاد شود که در این بین بی اختیاری ادرار و افتادگی رحم و مثانه شایع تر است. بهترین اقدام بررسی دوره ای اجزای کف لگن توسط فلوشیپ کف لگن است و در ادامه نیز فرد باید درمان های لازم در این خصوص را آغاز و تا بهبودی کامل صبور باشد. دقت داشته باشید که مهم ترین عضو برای سلامت دستگاه تناسلی خانم ها کف لگن است که در صورتی بی توجهی به آن ممکن است آسیب هایی به بدن و سلامت عمومی فرد وارد شود. در ادامه به شما روش هایی برای تقویت عضلات کف لگن ارائه می نماییم. با ما همراه باشید
اجزای کف لگن چه کاری انجام می دهند؟
عضلات کف لگن مسئول نگهداری اجزای درون آن هستند، بخش هایی مانند مثانه ، رحم و … در آن قرار دارد، این عضلات با عضلات شکم و عمق کمر و دیافراگم همراه است و با آن ها فعالیت می کند تا ستون فقرات شما با ثبات قرار گیرد و پشتیبانی شود. عضلات کف لگن کمک می کنند که کنترل فشار داخل شکم وجود داشته باشد و فشارهایی که در فعالیت های مختلف به بدن وارد می شود را تعدیل می کند.این تعادل همواره برقرار است و در تمامی زمان ها انقباضات ماهیچه ها فعال هستند به خصوص زمانی که ورزش می کنید و یا امور دیگری را انجام می دهید.
به طور کلی عضلات کف لگن خانم ها ، از مثانه، روده و رحم آن ها مراقبت می کند و آنها همچنین به کنترل مثانه و روده نیز کمک کرده و نقش مهمی در احساس و عملکرد جنسی دارند.عضلات کف لگن بسیار حائز اهمیت هستند و از افتادگی رحم و افتادگی مثانه نیز جلوگیری می کنند. در صورتی که آسیبی به این بخش وارد شود ممکن است فرد دچار بی اختیاری ادرار شود.
وجود اختلال در عملکرد کف لگن باعث ایجاد بی اختیاری ادرار و مدفوع خواهد شد. که شما در این باره نیاز دارید که با یک فلوشیپ کف لگن درمان بیا اختیاری ادرار و درمان بی اختیاری مدفوع را در نظر بگیرید. آسیب های این بخش همچنین به روابط جنسی تان هم آسیب وارد می کند و ممکن است در حین رابطه جنسی نیز احساس درد یا بیرون زدگی داشته باشید. کف لگن در واقع گروهی از عضلات است که در بستر و پایین لگن (پایین تنه) شما دیده میشود.اگر تصور کنیم لگن محل زندگی اندامهایی مانند مثانه، رحم (یا پروستات در مردان) و راستروده است، عضلات کف لگن پایه و اساس این خانه هستند.
چه عواملی باعث اختلال عملکرد کف لگن میشوند؟
دلایل کامل اختلال عملکرد لگن هنوز ناشناخته است. اما برخی از عوامل شناخته شده عبارتاند از:
- صدمات ضربهای در ناحیه لگن (مانند تصادف رانندگی)
- بارداری
- استفاده بیش از حد از عضلات لگن (مانند رفتن زیاد به دستشویی یا فشار زیاد آمدن به لگن) که در نهایت منجر به ضعف هماهنگی عضلات میشود.
- جراحی لگن.
- اضافهوزن داشتن
- افزایش سن
آیا بارداری باعث اختلال در عملکرد لگن میشود؟
بارداری یکی از دلایل عمده اختلال عملکرد کف لگن است. غالباً زنان پس از زایمان دچار اختلال در عملکرد لگن میشوند. عضلات و بافتهای کف لگن شما ممکن است در دوران بارداری کشیده شود، بهخصوص اگر زایمانتان طولانی یا دشوار باشد.
اختلال عملکرد کف لگن چه حسی دارد؟
علائم متعددی ممکن است نشانه وجود اختلال در عملکرد کف لگن باشد. اگر هرکدام از این علائم را دارید، باید به پزشک خود اطلاع دهید:
- اغلب نیاز به استفاده از دستشویی دارید و یا ممکن است احساس کنید که باید ادرار یا مدفوع خود را مجبور کنید تا دفع شود، یا ممکن است این رویه چندین بار متوقف و شروع شود
- یبوست، یا فشار خستگی هنگام حرکات روده نیز ازایندست مشکلات است، تصور میشود که تا نیمی از افرادی که به یبوست طولانیمدت مبتلا میشوند، اختلال عملکرد کف لگن نیز دارند
- فشار شدید آوردن برای دفع مدفوع، یا مجبور به تغییر وضعیت در توالت یا استفاده از دست برای از این کار
- نشت مدفوع یا ادرار (بیاختیاری)
- ادرار دردناک
- احساس درد پیداکردن در کمرتان بدون هیچ دلیلی
- احساس درد مداوم در ناحیه لگن، اندامهای تناسلی یا راستروده
درمان عضلات کف لگن با صندلی مگنت تراپی چیست ؟
یکی از درمان های مناسب برای این بیماری استفاده صندلی مگنت تراپی است . این صندلی که امواج الکترو مغناطیس را به قسمت های مختلف لگن وارد می کند باعث می شود که ماهیچه های کف لگن به خوبی انقباضات خود را داشته باشند. این انقباضات در درجات مختلفی ایجاد می شود و در نهایت باعث تقویت و بازسازی ماهیچه های آسیب دیده ناحیه کف لگن می گردد. در نهایت اجزای کف لگن که در اثر افتادگی و شل شدن عضلات دچار آسیب شده بودند تحت درمان قرار می گیرند. این روش بسیار مفید و موثر است و به عنوان تکنیکی برای درمان بی اختیاری ادرار و بی اختیاری مدفوع هم در نظر گرفته می شود.
0 دیدگاه