دکتر مریم کرمعلی / جراحی های زیبایی واژن / با علائم هشدار دهنده عفونت ادرار آشنا شوید!
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

با علائم هشدار دهنده عفونت ادرار آشنا شوید!

عفونت ادرار وضعیتی است که با درد و احساس ناراحتی در فرد بروز می کند، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها یا دیگر میکروب‌ها وارد مجرای ادراری شده باشند، با ورود باکتری ها به مجرای ادرار سیستم ادرار و مثانه آسیب دیده و دچار التهاب می شود. در نتیجه آسیب های وارد شده به سیستم ادراری درد و سوزش در زمان ادرار مشاهده می شود که در ادامه نیز نشانه های دیگری مانند احساس فشار و پر شدن مثانه، خونریزی در ادرار، بوی نامطبوع ادرار و حتی تب و لرز را نیز به همراه دارد. در صورتی که به‌طور مداوم این علائم مشاهده شوند، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه شود در مواردی که بیمار علائمی به همراه ندارد در آزمایشات و یا تست نوار مثانه این عارضه مشخص می شود. برای آگاهی از علائم و علت بروز عفونت ادرار با ما همراه باشید.

عفونت ادرار

چرا به عفونت ادرار مبتلا می شویم؟

دلایل عفونت ادرار چیست ؟ چرا به عفونت ادرار مبتلا می شویم؟ عوامل موثر در بروز عفونت های ادراری کدامند؟

اگر این موارد سوالات ذهنی تان است باید بگوییم که به طور کلی عوامل زیر در بروز عفونت ادرار نقش دارد:

  1. باکتری ها: وجود باکتری ها مهم ترین عامل در ایجاد عفونت ادرار است، وجود باکتری در منطقه ادرار است که ممکن است از راه کانال ادراری وارد شود به همین منظور هم رعایت بهداشت فردی به خصوص در مواردی که فرد در شرایط محیطی آلوده و یا سرویس های بهداشتی عمومی قرار دارد بسیار مهم است.
  2. انسداد ادراری: این مورد کم ترشایع است اما در هر صورت انسداد چهارچوب ادراری به علت تورم پروستات البته در آقایان باعث ایجاد تومور، سنگ یا نارسایی عضلات می شود که در نهایت فرد را با عفونت ادراری مواجه می کند. انسداد ادرار در خانم ها با احتمال بسیار کمی ایجاد می شود.
  3. بافت حساس: دستگاه ادرار و ناحیه تناسلی به شدت حساس است و در شرایط و محیط های آلوده آماده دریافت ویروس و باکتری های مختلف است، سطح پوست و بافت‌های داخلی منطقه ادراری خود را به سرعت به هرگونه غبار، ارواح و باکتری‌ها واکنش نشان می‌دهند و عفونت را برای درمان قابل دسترسی می‌کنند.
  4. عفونت‌های جنسی: عفونت‌هایی مانند گونوره، شلریاز و کلامیدیا ممکن است باعث عفونت ادرار شوند.
  5. عدم رعایت بهداشت: قبل و بعد از رابطه جنسی، استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی و تجهیزات بهداشتی عمومی نظافت نکردن منطقه ادراری می‌تواند عامل اصلی بروز عفونت ادراری باشد.

علائم عفونت ادرار

احساس فشار و پری در مثانه ، احساس عدم تخلیه و درد در زمان ادرار از مهم ترین نشانه های عفونت ادرار است. فرد مبتلا به عفونت ادرار در زمان دفع درد بسیار شدیدی را تجربه می کند که توام با سوزش است. سوزش ادرار به قدری است که شما قادر به تحمل آن نخواهید بود. اولین راهکار برای از بین بردن این سوزش مصرف مایعات بیشتر است و در وهله دوم نیاز به مراجعه و معاینه فوری پزشک خواهید داشت. به طور کلی علائم عفونت ادرار شامل موارد زیر است:

  • درد و سوزش هنگام ادرارکردن
  • تغییر در رنگ ادرار (مثلاً ادراری که بیشتر به رنگ آب شیرین شبیه است)
  • احساس فشار و پر بودن مثانه
  • ادرار غلیظ و بدبو
  • تجربه درد لگنی
  • احساس التهاب در لگن
  • احساس خستگی و بی حالی
  • تب و لرز
  • درد در ناحیه پایین شکم یا قسمت پایینی پشت
  • علائم خونریزی در ادرار (مثلاً لکه‌های خونی در ادرار)

در ادامه ادرار تند و بدبود می شود. اگر بوی ادرارتان تند و یا بدبو است احتمالا عفونت دارید. همچنین ادرار شما غلیظ و زرد رنگ می شود.هرچه رنگ ادرار شفاف تر باشد از سلامت بیشتری برخوردار هستید. بنابراین به این مورد توجه داشته باشید. ممکن است برخی از نشانه ها در عفونت قارچی واژن هم دیده شود، در صورت وجود هرکدام از علائم بهتر است که متخصص فلوشیپ کف لگن مراجعه نمایید.

عوارض عفونت ادرار

متخصص فلوشیپ کف لگن به شما توصیه می کند که در اسرع وقت نسبت به درمان بیماری عفونت ادرار اقدام نمایید. در صورت عدم توجه به این بیماری و مزمن شدن آن کلیه ها به شدت آسیب می بیند و برای طولانی مدت این بیماری همراهتان خواهد بود. فردی که دچار عفونت ادرار مزمن شده باشد با تب و لرز و مشکلات دفع ادرار همراه می شود.

  • در صورت عدم توجه و درمان عفونت ادرار ممکن است فرد به بیماری های دیگری نیز مبتلا شود. در این صورت ممکن است به عفونت های مکرر مبتلا شود و بیشتر دوره های سال را با این بیماری دست و پنجه نرم کند.
  • همچنین عفونت ادرار باعث وارد شدن آسیب دائمی کلیه ها می شود، این عارضه ناشی از عفونت حاد یا مزمن کلیه (پیلونفریت) به دلیل عفونت ادرار درمان نشده خواهد بود.
  • در صورتی که با وجود عوفنت ادرار باردار شوید، احتمال زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کم و نارس وجود دارد.
  • باعث بروز تنگی مجرای ادرار در مردان می شود.

روش های پیشگیری از عفونت ادرار

  • برای جلوگیری از عفونت ادرار بهتر است که شما سبک زندگی خود را تغییر دهید. بهترین راهکار مصرف مایعات به اندازه کافی است. نوشیدن آب کمک می کند که کلیه ها و مجاری ادرار در وضعیت مناسبی قرار بگیرند. مصرف آب باعث رقیق شدن ادرار می شود و این مساله کمک می کند که دفع بیشتری در طول روز داشته باشید و باکتری ها قبل از شروع به فعالیت و تکثیر از دستگاه ادرار خارج شوند .
  • رعایت بهداشت و پاک کردن از قسمت جلو به عقب نیز کمک بزرگی می کند. بعد از اجابت مزاج برای جلوگیری از انتقال باکتری از مقعد به واژن و یا دستگاه ادرار بهتر است که از قسمت پشت به جلو راال تمیز با دستم پاک کنید.
  • کنترل مصرف در کاندوم و یا اسپرم کش ها، این موارد ممکن است انتقال دهنده باکتری به واژن باشند و در این صورت فرد را با عفونت ادرار همراه کند.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس سریع با پزشک