دکتر مریم کرمعلی / اختلالات کف لگن / متخصص فلوشیپ کف لگن
مدت زمان مطالعه ۱۰ دقیقه

متخصص فلوشیپ کف لگن

امروزه مشکلات کف لگن از جمله مواردی است که بسیاری از خانم ها با مراجعه به متخصص زنان و زایمان نیاز به رفع آن دارند . بهتر است در صورت بروز عوارضی که در ناحیه لگن ایجاد می شود به متخصص فلوشیپ کف لگن مراجعه نمایید .

در متن ارائه شده توسط دکتر مریم کرمعلی – متخصص زنان و زایمان فلوشیپ کف لگن به بررسی مشکلات و بیماری های ناحیه لگن می پردازیم و همچنین راه های درمان هریک از بیماری ها  را نیز شرح خواهیم داد :

دکتر مریم کرمعلی – متخصص زنان و زایمان – فلوشیپ کف لگن

فعالیت های فلوشیپ کف لگن

یک متخصص فلوشیپ کف لگن اختلالات کف لگن را تشخیص داده و نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام می دهد .

لگن مجموعه‌ای از عضلات است که مانند یک زنجیر در میان لگن ایجاد شده است.

این عضلات به همراه بافت های خود کلیه اندام های لگنی مانند رحم مثانه و روده را در جایگاه مناسب خود نگه می دارد.

نقش مهم عضلات کف لگن این است که به خوبی اندام های لگنی را محافظت نمایند ،در صورتی که عملکرد عضلات کف لگن دچار آسیب شود ،ممکن است که مشکلاتی برای افراد ایجاد شود.

فلوشیپ کف لگن با تشخیص دقیق علت بیماری ایجاد شده نسبت به درمان انواع افتادگی و آسیب های وارد شده به عضلات کف لگن جراحی های لازم را انجام می دهد.

امروزه اختلالات کف لگن در بسیاری از خانم ها شایع است بدین منظور نیاز است تا شما با مراجعه به متخصص زنان و زایمان که دارای تخصص فلوشیپ کف لگن می باشد، نسبت به درمان اختلالات کف لگن  ایجاد شده اقدام نمایید، زیرا علائم بیماری های کف لگن بسیار آزار دهنده هد بود و فرد را از انجام فعالیت‌های روزمره باز می‌دارد.

اجزای کف لگن 

عکس عضلات کف لگن

در حقیقت لگن یک بافت استخوانی دارد که اندامهایی مانند رحم و رکتوم، مثانه و روده را در خود جای داده است ،تمامی این اندام ها توسط عضلات کف لگن نگهداری می‌شوند و در حقیقت نقش مهم عضلات کف لگن در نگهداری از ارگانهای کف لگن می باشد.

بسیاری از افراد بر این باور هستند که رحم داخل شکم قرار دارد اما جالب است بدانید که برخلاف تصور شما رحم نیز در لگن قرار دارد و تا زمان بارداری در جایگاه خود باقی می ماند. معمولاً بعد از سه ماهه اول که جنین رشد کرده و بزرگتر می شود با فشاری که به رحم وارد می گردد، مقداری جابجایی صورت می پذیرد .

اما به طور کلی رحم در کف لگن قرار داشته و توسط عضلات نام برده محافظت می شود.

تشخیص علت شل شدن عضلات کف لگن به عهده متخصص زنان فلوشیپ کف لگن می باشد. در حقیقت هر گونه اختلال در عضلات کف لگن که باعث ایجاد مشکل در دفع ادرار و مدفوع و همچنین ایجاد دردهای شدید بشود، اختلال کف لگن نامیده می شود.

این مشکلات در زنان با افتادگی رحم و افتادگی مثانه همراه خواهد بود عضلات کف لگن نقش بسیار مهمی در سلامت دستگاه تناسلی در زنان خواهد داشت از این رو توصیه می شود که به خوبی مواردی که باعث تقویت عضلات کف لگن می شود را رعایت نمایید و در صورت بروز کوچکترین مشکل حتما به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

عضله کف لگن کدام قسمت می باشد؟

عضله کف لگن در محل عبور رکتوم و کانال مقعد قرار دارد همچنین عضلات واژن نیز در این قسمت قرار دارد.

زمانی که عضلات کف لگن ضعیف می‌شوند اندام هایی که در این ناحیه قرار دارند جابجا شده و مشکلاتی را همراه می سازد.

علائم اصلی شل شدن عضلات کف لگن شامل موارد زیر خواهد بود:

  • فرد در زمان خندیدن و یا عطسه کردن دچار دفع ادرار و مدفوع می شود . 
  • همچنین احساس می‌کند که از دهانه ی واژن چیزی بیرون زده است.
  • فرد در بازه های زمانی کوتاه نیاز به دفع ادرار دارد
  • در زمان رابطه جنسی احساس ارگاسم ضعیف دارند
  • همچنین در برخی از موارد فرد کنترل گاز روده را نخواهد داشت
  • احساس درد در ناحیه لگن و حس بیرون زدگی از واژن

چه عواملی باعث ایجاد اختلالات کف لگن می شود؟

به طور کلی عوامل زیادی در شل شدن عضلات کف لگن نقش دارند اما از اصلی ترین موارد آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

بارداری های متوالی و پشت سر هم انجام زایمان به صورت طبیعی داشتن یبوست مزمن اضافه وزن و چاقی تغییرات هورمونی که در دوران یائسگی بیشتر می شود نداشتن فعالیت بر بی تحرکی و یا انجام جراحی های ناحیه پایین شکم

تشخیص اختلالات کف لگن

با مراجعه به فلوشیپ اختلالات کف لگن و انجام آزمایشات تخصصی در این زمینه به همراه ارائه سابقه بیماری های گوناگون این اختلال تشخیص داده خواهد شد در صورتی که بیمار خانوم باشد موارد دیگری مانند سابقه بارداری و حاملگی و جراحی های واژن نیز بررسی خواهد شد بعد از تشخیص علت اختلال کف لگن نسبت به درمان آن اقدامات لازم انجام خواهد شد

چه آزمایشاتی برای عضلات کف لگن و تشخیص اختلالات کف لگن لازم است؟

انجام سونوگرافی یکی از بهترین روش ها برای تشخیص اختلال کف لگن می باشد سونوگرافی اندورکتال و آندوآنال از معمول ترین آزمایشاتی است که باید برای تشخیص دقیق عضلات کف لگن مورد استفاده قرار بگیرد در این سونوگرافی از یک میله بسیار باریک برای بررسی عضلات کف لگن ایجاد می‌شود که در نهایت تصویری از عضلات اسفنکتر مقعد و جداره روده را در اختیار جراح قرار می دهد

درمان اختلال کف لگن

امروزه درمان‌های بسیار زیادی برای از بین بردن شلی کف لگن مورد استفاده قرار می گیرد که می توان به درمان های دارویی و رژیم غذایی مناسب اشاره نمود اگر شل شدن عضلات لگن زیاد هات نباشد این مشکل با مصرف غذاهای حاوی فیبر و مایعات قابل حل خواهد بود همچنین در کنار رژیم غذایی انجام فیزیوتراپی و مصرف داروهای مخصوص مورد نیاز خواهد بود . همچنین درمان بی اختیاری ادرار با جراحی  یک روش قطعی برای این مشکل خواهد بود . 

انجام تمرینات ورزشی برای تقویت عضلات کف لگن

یکی از بهترین روش ها برای تقویت عضلات کف لگن حرکات کیگل است در این روش شما می توانید کف لگن و مقعد را به مدت ۱۰ ثانیه منقبض نگه دارید بعد از هر انقباض به عضلات خود ۲ ثانیه فرصت بدهید تا استراحت بکند این روال را حدوداً روزی ۱۰ بار تکرار کنید تا عضلات کف لگن تقویت شوند به مرور زمان می ‌توانید که زمانهای انقباضات را طولانی‌تر نمایید در نظر داشته باشید که با انجام این تمرینات می‌توانید نتایج خوبی را دریافت کنید.

دستگاه تقویت کننده عضلات کف لگن

امروزه دستگا ه های مفیدی ارائه شده اند که می توانند با استفاده اذان عضلات کف لگن را تقویت کنند این دستگاه ها که در حقیقت به شما کمک می کند که تمرینات تکه گل را انجام دهید و با ایجاد انقباض در ناحیه واژن باعث جلوگیری از افتادگی رحم بشود اما نکته ای که در خصوص این دستگاه ها وجود دارد این است که این دستگاه قابلیت درمان نخواهد داشت بنابراین در صورتی که دچار بی اختیاری ادرار و یا افتادگی رحم هستید به هیچ عنوان توصیه نمی شود که هزینه های اضافی برای تهیه این دستگاه ها بپردازید این دستگاه‌ها برای جلوگیری از افتادگی رحم در خانمهایی که به تازگی زایمان کرده اند مناسب می باشد.

خدمات متخصص فلوشیپ کف لگن :

از اقداماتی که فوق تخصص کف لگن در خصوص درمان برای بیماری ها انجام می دهند درمان های زیر می باشد:

  • درمان مشکلات دفع ادرار
  • درمان مشکلات بی اختیاری ادرار
  • درمان مشکلات دفع مدفوع
  • درمان مشکلات جنسی و نارضایتی های جنسی
  • درمان افتادگی رحم
  • درمان افتادگی مثانه
  • درمان مشکلات رحم
  • و سایر موارد دیگر

درمان دفع ادرار

ممکن است فردی در دفع ادرار مشکل داشته باشد در واقع برای دفع ادرار دچار مشکل شده باشد که نتواند به صورت کامل مثانه را تخلیه نماید این عارضه که نیاز به درمان فوری دارد حتماً باید توسط متخصص زنان که فلوشیپ کف لگن می باشد تشخیص داده شود و نسبت به درمان آن اقدامات لازم انجام شود همین طور ممکن است فردی دچار مشکلات دفع مدفوع شود که ممکن است شرایط را برای وی بسیار اورژانسی نمایند از اینرو مراجعه به متخصص مربوطه از مهمترین اقدامات می باشد.

درمان بی اختیاری ادرار

علائم بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار یکی از اختلالات کف لگن است که به صورت شایع در زنان بروز می نماید زمانی که فرد دچار بی اختیاری ادرار می شود با کوچکترین فشار به ناحیه مثانه و شکم فرد دچار اختیاری ادرار می شود.

بی اختیاری ادرار و بی اختیاری مدفوع می ‌تواند روال زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده و انجام فعالیت های ساده روزمره را برایتان مختل نمایند توجه داشته باشید که نشت حتی یک قطره ادرار در زمان سرفه عطسه و یا خندیدن غیر عادی بوده و باید فوراً نسبت به درمان آن اقدامات لازم انجام شود.

بنابر گفته های دکتر مریم کرمعلی از دست دادن کنترل مثانه برای بسیاری از خانمها یک مشکل ناراحت کننده می باشد اما باید بدانید که با تشخیص علت بی اختیاری ادرار می توان نسبت به درمان بی اختیاری ادرار آن اقدام کرد و به صورت قطعی این مشکل را برطرف نمود

بی اختیاری ادرار انواع گوناگونی دارد و ممکن است که در اثر عوامل مختلف فرد دچار این عارضه بشود.

به طور کلی بی اختیاری ادرار ممکن است در اثر عوامل زیر ایجاد شود:

  • بی اختیاری ادرار ناشی از فشار شکم
  • بی اختیاری ادرار اورژانسی
  • بی اختیاری ادرار عملکردی
  • بی اختیاری ادرار بیش از حد
  • بی اختیاری ادرار استرسی

ممکن است به دلیل بروز عفونت ادراری و یا اختلال در کارکرد مثانه و همچنین تغییر سبک زندگی این بیماری به سراغ شما آمده باشد اما جای نگرانی نیست چراکه بعد از تشخیص این بیماری می توان درمان‌های لازم را انجام داد و نتیجه های بسیار ایده‌آل را دریافت نمود.

آیا من مبتلا به بی اختیاری ادرار هستم؟

خانم با لباس گلبهی

به طور کلی علائم بی اختیاری ادرار شامل موارد شایعی است.

می‌توانید با دقت به آن تشخیص دهید که آیا مبتلا به بی اختیاری ادرار هستید یا خیر؟

اگر در صورت خندیدن سرفه و یا عطسه دچار نشت ادرار می شوید مبتلا به بی اختیاری ادرار هستید .

همچنین اگر توانایی کنترل مثانه را نداشته و بی اختیار ادرار تان سرریز می کند مبتلا به بی اختیاری ادرار هستید.

همچنین در مواردی که نیاز به بلند کردن اجسام دارید و یا در موقعیت هایی قرار می گیرید که به شکم فشار وارد می شود دچار بی اختیاری ادرار خواهید بود.

اما در نهایت باید بدانید که تشخیص این بیماری تنها از طریق معاینه تخصصی توسط متخصص فلوشیپ کف لگن صورت می پذیرد.

عوامل ایجاد کننده بی اختیاری ادرار

به طور کلی هر اقدامی که باعث تضعیف عضلات کف لگن به شود ممکن است در نهایت منجر به بی اختیاری ادرار شود بنابراین انجام فعالیت های سنگین که نیاز به بلند کردن اجسام با وزن بالا دارند می تواند زمینه ساز این بیماری باشد همچنین اضافه وزن و چاقی نیز یکی دیگر از علل ایجاد کننده بی اختیاری ادرار خواهد بود در برخی از موارد در صورت زایمان طبیعی آسیب زیادی به عضلات کف لگن وارد شده و در نهایت فرد دچار بی اختیاری ادرار می شود در زنان یائسه نیز بی اختیاری ادرار  به ‌صورت شایعه وجود دارد و دلیل آن نیز ضعف عضلات کف لگن بعد از یائسگی می باشد.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

22 دیدگاه ها
  1. زهرا

    یعنی دلیل بی اختیاری ادرار می تونه این مسئله باشه؟

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      بله هم این مورد و هم موارد دیگه .. باید بررسی و معاینه صورت بگیره .

      پاسخ
      • Mmm

        سلام خانم دکتر
        من یه هفته اس احساس دفع ندارم .
        میرم دستشویی تکه تکه مدفوع بیرون میاد
        مثل قبلا روزی ۱ بار دستشویی نمیرم.
        یبوست هم ندارم .
        یه نظر شما مشکل من چیه؟
        سونوگرافی روده هم رفتم مشکلی نبود

        پاسخ
        • دکتر مریم کرمعلی

          سلام برای معاینه تشریف بیارید

          پاسخ
  2. آیسان

    مطالبتون فوق العاده ست، ممنون 🙏🏻

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      ممنونم لطف دارید

      پاسخ
  3. سمیرا

    آیا ورزش های کگل واسه درمان مناسب هست؟

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      بیشتر برای پیشگیری بهتر است و در موارد خیلی خفیف هم ممکن است به عنوان روش مکمل در کنار درمان های دارویی و .. تاثیر خوبی داشته باشه

      پاسخ
  4. مرجان

    سلام خانم دکتر ، توده ای در دهانه مچواژن احساس کردم که با ویزیت توسط پزشک زنان تشخیص فتق رحم داده شد .و گفتن باید عمل بشی .بعد در شهر خودم توسط یک پزشک که فلوشیپ مشکلات لگن بودن ویزیت شدم ،ایشون گفتن اول پساری رو امتحان کن اگه باهاش راحت نبودی بعد عمل کن ،بعد از ترمیم فتق شاید لازم باشه رحمت رو هم برداریم .خانم دکتر به نظر شما پساری میتونه همیشگی و در دراز مدت استفاده بشه یا عمل گزینه ی بهتریه .
    در ضمن با کگل یک مدت توده رو حس نکردم ولی روزی که ورزش کردم مجددا در دهانه واژن احساسش کردم .سپاسکزار میشم پاسخ من و عنایت بفرمایید

    پاسخ
  5. میترا

    من چند وقتی هست دچار گرفتگی در عضله کف لگنم شدم ینی در هنگام دفع مشکل دارم ایا میتونم به شما مراجعه کنم؟

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      سلام بله حتما در خدمتم

      پاسخ
    • حسینی

      سلام خانم من مشگل یبوست مزمن دارد هرکجا میریم در مان نمیشود خواشا راهمنایی کنید

      پاسخ
      • دکتر مریم کرمعلی

        سلام لطفا به متخصص گوارش مراجعه کنید .

        پاسخ
  6. سلیمی

    سلام خسته نباشید بعد تولد فززند دوم دچار افتادگی لگن شدم یبوست شدید دارم در صورت امکان راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  7. سلیمی

    سلام چند سالی یبوست شدید دارم ایا از افتادگی لگن هست .خواهشا راهمنایی کنید

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      باید به متخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  8. نگین

    سلام‌ من حدود سه سال پیش توی مدرسه نشسته از پله ها افتادم و بعد از اون باسن من درد میکرد حتی نشستنی و الان چند ماهی دفع مدفوع با انگشت انجام میدم و یه بار ی چیز مثل ترشح حس کردم و دو بار انگشتم کم خونی شد و مدفوعم خیلی عجیب بود و یه بارم قرص بیزاکودیل استفاده کردم الان وقتی ک زور میزنم مدفوعم کامل دفع نمیشه و تیکه تیکه و ناقصه و شکمم درد میکنه بعضی وقتا و روده هام صدا میده و الانم باز مثل وقتی ک افتادم باسنم درد میکنه و الان نمیدونم چیکار کنم‌

    پاسخ
  9. ناشناس

    سلام بنده مجردم نمی دونم اخه چرا من دچار افتادگی مثانه شدم

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      این اتفاق در اثر چاقی یا برخی سبک های زندگی یا ژنتیکی پیش میاد

      پاسخ
  10. آهو محتشم

    سلام. یکی از آشناهای من ، واژن کوتاه و کم عمقی دارد؛ که به خاطر درمان و جرّاحی این واژن کوتاهشان، به مجتمع بیمارستان امام خمینی تهران مراجعه کرده بودند تا پیش یک متخصّص ژنیکولوژی ، نوبت مراجعه ، دریافت بکنند. امّا به ایشان گفته بودند که شما برای این مسئله ای که داری ؛ باید نوبت مراجعه به پیش یک متخصّص کف لگن بگیری. شما هم ، این موضوع را تایید می کنید؟ یعنی جرّاحی این آشنای من ، در حوزه ی کاری و علمی متخصّص ژنیکولوژی نیست ؟ اصلاََ ، جرّاحی و کمک به درمان این آشنای من ، برای مسئله ی خاصّی که دارند؛ در حوزه ی علمی و مهارتی یک متخصّص ژنیکولوژی هست یا در حوزه ی علمی و مهارتی یک متخصّص کف لگن ؟ کدام یک از این دو متخصّص ، بیش تر و بهتر می توانند به او کمک بکنند؟ یعنی ، مسئله ی این آشنای من ، به حوزی علمی و مهارتی کدام یک از این دو نوع متخصّص ، نزدیک تر هست ؟

    پاسخ
    • دکتر مریم کرمعلی

      مشکلات کف لگن از جمله همین موارد بیشتر در حوزه های درمان متخصصین کف لگن است . و احتمالا ایشون نظرشون این بوده که منحصرا به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه بفرمایید.

      پاسخ
  11. موسوی

    سلام
    مشکل بی اختیاری گاز روده با ورزش قابل حله؟یا باید بیشتر بررسی بشه

    پاسخ
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با پزشک