فیزیوتراپی کف لگن در مواردی نیاز است که فرد دچار تضعیف در عضلات کف لگن شده است. تضعیف این عضلات باعث می شود که اجزای کف لگن حمایت گذشته را از دست داده و از موقعیت خود خارج شوند. بیماری هایی مانند افتادگی رحم و مثانه از شل شدن و یا ضعیف شدن عضلات کف لگن بروز می نمایند. امروزه به کمک روش هایی برای تقویت عضلات این ناحیه می توان به بازتوانی و ایجاد مقاومت در عضله های ناحیه کف لگن کمک کرد. یکی از این تکنیک ها فیزیوتراپی کف لگن است که نوعی تمرینات فیزیکی است که برای تقویت عضلات کف لگن و بهبود کارایی آن با استفاده از حرکات مختلف، انجام میشود. این فیزیوتراپی کمک می کند که افرادی که دچار بی اختیاری ادرار ، بی اختیاری مدفوع ، افتادگی رحم و مثانه هستند به خوبی درمان شوند و یا اینکه روال درمانی شان دچار سرعت بالاتری گردد. این نوع تمرینات به طور خاص برای کسانی مناسب است که دچار مشکلاتی مانند سستی عضلات کف لگن، ادرار نااضطرار، درد و فشار در ناحیه کف لگن هستند.
فیزیوتراپی کف لگن شامل تمرینات مختلفی مانند انقباض و رهاکردن عضلات کف لگن، تمرینات تنفسی، تمرینات کار با توپ و همچنین درمان بی اختیاری ادرار با ورزش میباشد. تمامی این موارد کمک می کند که بافت های آسیب دیده و ضعیف شده به خوبی تقویت شوند و بعد از مدت کوتاهی مقاومت قبلی خود را بازیابند.با انجام منظم تمرینات فیزیوتراپی کف لگن، عضلات کف لگن قوی تر شده و کارایی آن بهبود پیدا میکند که میتواند به کاهش درد و سفت شدن بافتهای نرم کمک کند. بعد از پایان دوره های فیزیوتراپی شاهد بهبودی بیماری های ایجاد شده خواهید بود و کنترل بهتری روی ادرار و یا رحم خود خواهید داشت.
فیزیوتراپی کف لگن چگونه انجام می شود؟
فیزیوتراپی کف لگن مانند سایر فیزیوتراپی ها شامل یک درمان غیر تهاجمی و موثر برای بهبود سلامت و عملکرد عضله لگنی است. این نوع درمان در حقیقت با ایجاد انقباض در بخش های مختلف لگن و شکم کمک می کند تا بافت عضلانی بیشتری تشکیل و یا عضلات تقویت شوند. فیزیوتراپی کف لگن نه تنها یک روش بلکه ممکن است تلفیقی از تکنیک ها مانند تمرینات کگل، بیوفیدبک، تحریک الکتریکی، فرکانس رادیویی، درمان دستی و آموزش باشد. در این صورت با توجه به شرایط بیمار و شدت بیماری شان تصمیم گیری دقیقی برای درمان عارضه ایجاد شده گرفته خواهد شد. در واقع فیزیوتراپی کف لگن در افراد مختلف دارای برنامه ریزی های متفاوتی خواهد بود.
فیزیوتراپی کف لگن در چه مواردی کاربرد دارد؟
فیزیوتراپی کف لگن برای درمان مشکلات شایع در زنان کاربرد های متفاوتی دارد. این روش درمان کمک می کند تا بی اختیاری ادرار به خوبی درمان شود و در شرایطی که فرد نیاز به تقویت عضلات برای کنترل ادرار دارد گزینه بسیار مناسبی است . همچنین از فیزیوتراپی لگن برای درمان یبوست و درد های لگنی نیز کمک گرفته می شود. این تکنیک می تواند افتادگی های لگن و احشای آن را از بین برده و کمک کند تا زنان آسیب های ناشی از بارداری و زایمان را به خوبی برطرف نمایند. از فیزیوتراپی کف لگن در خانم هایی که ترس از رابطه جنسی و یا رابطه جنسی دردناک دارند نیز کاربرد داشته و کمک می کند تا مشکلات جنسی ایجاد شده در اثر اختلالات کف لگن به خوبی برطرف شود.
فیزیوتراپی کف لگن در موارد دیگری مانند بی اختیاری ادرار در حین فعالیت، یا احساس وزن در پرینه، یا هر گونه بیماری مربوط به ناحیه لگنی کاربرد دارد . در این خصوص بهتر است که قبل از هراقدام نسبت به آسیب هایی که از آن رنج می برید با فلوشیپ کف لگن مشورت کنید تا ایشان برنامه ریزی دقیقی برای درمان عارضه های ایجاد شده برای شما در نظر بگیرد.
نتیجه گیری
فیزیوتراپی کف لگن روشی است که برای زنان و مردانی که از افتادگی و یا آسیب در نواحی کف لگن رنج می برند مناسب است. انواع بیماری های ناحیه کف لگن شامل بی اختیاری ادرار و مدفوع ، افتادگی مثانه و یا رحم در زنان ، احساس درد لگنی و یا گرفتگی های لگنی است . ممکن است بیماری های مربوط به ناحیه لگن در زنان به دلیل بارداری و زایمان های متعدد شایع تر باشد اما این روش درمانی برای مردان نیز قابل انجام است. فیزیوتراپی کف لگن با هدف تقویت عضلات، فیزیوتراپی می تواند کیفیت زندگی زنانی را که از اختلالات کف لگن رنج می برند، مانند درد مزمن لگن، اختلالات جنسی، بی اختیاری ادرار و مدفوع، افتادگی و سایر مشکلات تضمین کند.
0 دیدگاه