تشخیص بی اختیاری ادرار با تست نوار مثانه یکی از سریعترین روشها برای تشخیص این عارضه است. امروزه بیاختیاری ادرار یکی از مشکلاتی است که خانمها و آقایان با آن همراه میشوند. در این مقاله قصد داریم به هر آنچه که نیاز است از تشخیص این عارضه با تست نوار مثانه بدانید، بپردازیم. با ما همراه باشید.
تشخیص بی اختیاری ادرار با تست نوار مثانه چیست
ریزش ادرار عارضهای است که ممکن است همه حداقل یکببار آن را تجربه کنند اما تجربه یکبار این عارضه به معنی وجود بی اختیاری ادرار نیست. میپرسید علت این عارضه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بدانیم که علت ایجاد بی اختیاری ادرار انقباضات غیر طبیعی مثانه است. در حالت معمول عضلات قوی که ماهیچه با سطح نامیده میشوند، جریان ادرار را از مثانه کنترل می کنند. اما حادثه زمانی شروع میشود که فرد بدون اراده دچار ریزش ادرار میشود و تکرار این اتفاق میتواند به قدری ازار دهنده باشد که باعث اختلال در زندگی روزمره فرد بشود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم تشخیص بی اختیاری ادرار با تست نوار مثانه ممکن است.
حال اگر بی اختیاری ادرار دارید باید دقت داشته باشید که برای انجام آن نیاز است که آمادگیهای لازم را داشته باشید ، توصیهها و موارد پیش زمینهای به شما یادآوری خواهد شد ، برای آزمایش دادن تست نوار مثانه کامل ابتدا از بیماری خواسته میشود که از دو ساعت قبل از انجام تست مایعات فراوان مصرف کند تا احساس ادرار داشته باشد و مثانه تقریبا پر باشد.
مراحل انجام تست نوار مثانه چیست
همانطور که میدانیم بی اختیاری ادرار یک عارضه به شدت آزار دهنده است و باید بدانیم که انواع روشهای درمان بی اختیاری ادرار وجود دارد. اما قبل از شروع درمان نیاز است که به تشخیص قطعی از این عارضه برسیم. تست نوار مثانه یکی از راههای تشخیص این عارضه است. ممکن است سوال برایمان ایجاد شود که این تست چگونه انجام میگیرد. باید بدانیم که تست نوار مثانه دارای مراحلی است که شامل:
- مرحله اول: مرحله اول یعنی یوروفلومتری اقدامات لازم انجام میگردد واز بیمار خواسته میشود که در دستگاه یورو فلومتری ادرار کند. در این مرحله حجم ادرار دفعی، سرعت جریان ادرار و مدت زمان دفع کامل ادرار ارزیابی میشود .
- مرحله دوم: مرحله دوم در تست نوار مثانه سیستومتری است که در این بخش، با استفاده از سوند نلاتون بسیار باریک که کاملا نازک و نرم است، ادرار باقیمانده در مثانه تخلیه شده و مورد بررسی و اندازه گیری قرار میگیرد، سپس یک کاتتر باریک از طریق مجرا وارد مثانه شده و یک کاتتر باریک دیگر وارد مقعد میشود این وسیله نیز هیچ گونه درد و یا ناراحتی به همراه ندارد و بسیار کوچک است، در انتهای این کاتترها سنسور وجود دارد تا فشار مثانه و همزمان روده اندازه گیری شود. در این مرحله نیاز است که تمامی احساسات و واکنشهای مثانه مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. بنابراین به کمک یک سرم نرمال سالین گرم تدریجا و به آهستگی مثانه پر میشود. در طی پر شدن از بیمار راجع به حس پر شدن مثانه سوالاتی پرسیده میشود و ممکن است نیاز به انجام سرفه و یا وارد کردن فشار به مثانه از جانب بیمار باشد. همچنین درخواست میشود که در فاصلههای زمانی مرتبی سرفه داشته باشند. در مرحله سیستومتری حس پر شدن مثانه، فشار مثانه، انقباضات غیر ارادی در مثانه، قابلیت ظرفیت پذیری مثانه ارزیابی میگردد. همچنین احتمال نشت ادرار همراه با سرفه و عطسه و قدرت و استحکام اسفنکتر ادراری بررسی میشوند. زمانیکه حس پری مثانه به حداکثر رسید تست PFS ( یا اندازه گیری همزمان فشار مثانه و جریان ادرار) انجام می شود .
بیشتر بخوانیم: درمان بی اختیاری ادرار با ورزش
- مرحله PFS: در مرحله PFS به صورت کاملا همزمان میزان قدرت انقباضات عضلههای مثانه مورد توجه و بررسی قرار میگیرد تا جراح بی اختیاری ادرار بداند که، مثانه جهت دفع ادرار، فشار مثانه در طی دفع ادرار و سرعت جریان ادرار در چه شرایطی قرار دارد. در این مرحله تشخیص و درمان بی اختیاری ادرار شبانه نیز قابل انجام است. همچنین در این مرحله با توجه به داده های دریافتی که مورد بررسی قرار گرفتهاند، میزان هماهنگی اسفنکتر ادراری برای شل شدن کامل در مرحله دفع ادرار بررسی میشود.در بعضی از بیماران به تشخیص پزشک از مراحل پر شدن و تخلیه مثانه عکس و ویدیو تهیه میشود که به این شیوه ویدیو یورودینامیک میگویند.
نهایتا پس از بررسی تمام یافته ها ، جراح بی اختیاری ادرار نوع اختلال عملکردی را تشخیص داده و مراحل درمانی را بر اساس آن برنامه ریزی می کند.
سوالات متداول
نتیجهگیری
تشخیص بی اختیاری ادرار با تست نوار مثانه یکی از راههای تشخیص این عارضه است. اما ممکن است نگراتیهای بسیاری برای انجام این تست در فرد ایجاد شود. در این مقاله به بررسی هر آنچه که نیاز است از انجام این تست بدانید، پرداختیم.
0 Comments