دکتر مریم کرمعلی / بی اختیاری ادرار / درمان بی اختیاری ادرار؛ هر آنچه که نیاز است از درمان بدانیم
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان بی اختیاری ادرار؛ هر آنچه که نیاز است از درمان بدانیم

بی اختیاری ادرار یک عارضه‌ای است که باعث اختلال در زندگی روزمره فرد می‌شود و حتی در مواقعی باعث خجالت زدگی در فرد می‌گردد و همین دلایل باعث می‌شود فرد به دنبال راهی برای درمان بی اختیاری ادرار باشد. باید بدانیم بی اختیاری ادرار امری شایع است که با مراجعه در اسرع وقت به پزشک می‌توان اقدام به درمان کرد. در این مقاله قصد داریم به هر آنچه که از درمان بی‌اختیاری ادرار نیاز است بدانیم، بپردازیم.

درمان های بی اختیاری ادرار

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مشکلاتی که برای افراد اعم از زنان و مردان در سنین بالا وجود دارد بی اختیاری ادرار است. در واقع این عارضه برای زنان بیشتر و در سنین بالا در اثر عوامل مختلف بروز پیدا می‌کند. از این بابت است که درمان بی اختیاری ادرار مهم تلقی می‌شود چرا که روند عادی و طبیعی زندگی را با مشکلاتی روبرو می‌کند. بی اختیاری ادرار به معنی نشت ادرار به صورت غیر ارادی است که می‌تواند تا حد زیادی افراد را با مشکلاتی روبرو ساخته و آن‌ها را در روابط اجتماعی با معضلاتی روبرو کند. در اولین قدم درمان این بیماری باید به بهترین جراح بی اختیاری تهران مراجعه کنید تا پزشک پس از بررسی روند درمان را به فرد اطلاع دهد اما به طور کلی روش‌های مختلفی برای درمان بی‌اختیاری ادرار وجود دارد که شامل:  

  • درمان ورزشی

فیزیوتراپی و ورزش‌های مخصوص می‌توانند به تقویت عضلات کف لگن کمک کند و بی اختیاری ادرار را بهبود بخشد. درمان بی اختیاری ادرار با ورزش تاثیر چشم‌گیری دارد اما اگر بخواهیم بهترین نوع ورزش در درمان بی اختیاری را مشخص کنیم، می‌توانیم به تمرینات کگل این رتبه را بدهیم. علت برتر بودن این ورزش، این است که علاوه بر اینکه تمرینات بسیار ساده هستند، این روش باعث قوی‌تر کردن عضلات کف لگن نیز می‌گردد. به بیانی دیگر درمان بی اختیاری ادرار با ورزش یکی از روش‌های درمانی است که در مراحل اول بسیار تاثیرگذار است.

  • درمان بی اختیاری ادرار با مصرف دارو:

شاید این سوال برایمان ایجاد شود که آیا درمان بی اختیاری ادرار با دارو امکان پذیر است؟ زمانی که فرد دچار بی اختیاری ادراری عصبی می‌شود، پزشک با بررسی شرایط اقدام به تجویز دارو می‌کند. البته باید توجه داشته باشیم که مصرف دارو ممکن است عوارض جانبی نیز با خود به همراه داشته باشد.

  • جراحی

در نهایت روشی که برای برای بی‌اختیاری ادرار شدید تجویز می‌شود جراحی است. درمان بی اختیاری ادرار با جراحی قطعا تاثیرگذار خواهد بود. جراحی که یک روش تهاجمی به شمار می‌رود و می‌تواند یک درمان موثر برای بی اختیاری‌های شدید باشد که انواع جراحی‌ها برای بی اختیاری ادرار شامل: درمان با تزریق بوتاکس، تحریک عصب خاص و .. است.

  • جراحی مثانه

جراحی مثانه از مهم‌ترین و حساس‌ترین جراحی‌هایی است که می‌تواند در جهت بهبود وضعیت واژینال و افزایش توان کنترل زنان در زمینه کنترل ادرار تاثیر گذار باشند. از این رو بهتر است که برای جراحی به بهترین و معتبر‌ترین پزشکان برای جراحی اقدام کنید.

  • درمان با لیزر

یکی از روش‌های مدرن درمان با لیزر به شمار می‌رود که با صرف زمان حدود بیست دقیقه درمان انجام می‌شود و نکته طلایی در این روش این است که پس از انجام آن فرد می‌تواند به فعالیت روزمره خود بپردازد.

تمامی موارد ذکر شده را می‌توان جزو درمان‌های این عارضه به شمار آورد و این عارضه به طور کل به سه نوع اساسی، بی‌اختیاری ادرار استرسی، فوریتی و بی اختیاری ادرار سر ریز شده تقسیم می‌شود. یک سوال و یا نگرانی که برای افرادی مبتلا به این عرضه ایجاد می‌شود این است که آیا راهی برای پیشگیری از این عارضه وجود دارد؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

همانطور که پیش‌تر در مورد بی اختیاری ادرار گفتیم این عارضه جزو بیماری‌هایی که بسیار شایع است به شمار می‌رود که فرد پس از پا گذاشتن به دوره سالخوردگی ممکن است با آن مواجه شود. یکی از راه‌های پیشگیری این عارضه انجام تمرینات کگل به روش صحیح است که تاثیر چشم‌گیری در پیشگیری بروز این عارضه دارد. پیشگیری‌های دیگر شامل: اجتناب از زور زدن بیش از حد هنگام دفع و  حفظ وزن سالم است. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم این است که اگر فرد به محض بروز عارضه به پزشک مراجعه و اقدام به درمان کند به دلیل وجود علائم خفیف و حاد نشدن عارضه درمان سریع‌تر و احتمال موفقیت در درمان نیز بیشتر می‌شود.

بیشتر بدانید: ترفندهایی برای درمان قطعی بی اختیاری ادرار در زنان

واقعیتی که وجود دارد این است که این بیماری شرایطی دارد که باید با توجه به آن شرایط بگوییم فرد به بی اختیاری ادرار مبتلا شده است یا خیر. قطعا شما هم در طول عمر خود یک بار هم که شده این عارضه را به دلایل مختلفی تجربه کرده‌اید. در واقع برخی مواقع حتی سرماخوردگی ساده هم می‌تواند در بروز این مشکل اثر گذار باشد.زمانی که عدم توانایی در کنترل ادرار و تخلیه قطراتی از ادرار برای چندین بار تکرار شود، نیاز است تا در جهت  “درمان بی اختیاری ادرار” برآیید. اما در شرایط عادی و یک یا دو بار تجربه این عارضه نمی‌تواند به عنوان بیماری تلقی شود. جمله‌ای که شاید خیلی به گوشمان خورده باشد تشخیص بی اختیاری ادرار با تست نوار مثانه است و این سوال برایمان ایجاد می‌شود که آیا امکان پذیر است؟ بله یکی از راه‌های تشخیص این عارضه با تست نوار مثانه است.

در پایان توصیه ای که خواهیم داشت این خواهد بود که چون بی اختیاری ادرار در مراحل اولیه خفیف است برخی از زنان دیرتر برای درمان آن اقدام می کنند. اما توصیه اکید ما این است که پیش از آنکه عارضه شدت پیدا کند، بهتر است که برای درمان اقدام کنید و از روند پیش روی این مشکل جلوگیری کنید.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با پزشک