علت بی اختیاری ادرار در دوران بارداری چیست ؟
چرا بعد از تخلیه مثانه باز هم شاهد نشت ادرار می شوم ؟
چطور از بی اختیاری ادرار در دوران بارداری جلوگیری نماییم؟
برای دریافت اطلاعات لازم در این خصوص مطلب ارائه شده توسط دکتر مریم کرمعلی متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ اختلالات کف لگن و فلوشیپ کف لگن را مطالعه نمایید . تا در زمینه درمان بی اختیاری ادرار اقدامات لازم را انجام دهید.
بی اختیاری ادرار در برخی از افراد مشاهده می شود اما این بیماری در بین زنان شایع تر است. مشکلاتی که زنان درخصوص کنترل مثانه دارند به دلیل تغییراتی که در بدن آنها در طول بارداری و زایمان اتفاق می افتد بروز می نماید.
بی اختیاری ادرار در دوران بارداری یکی از اتفاقاتی است که تقریباً تمامی زنان در سه ماهه اول تا سوم بارداری آن را تجربه می کنند بی اختیاری ادرار در دوران بارداری با مراجعه به متخصص زنان و زایمان برای درمان بی اختیاری ادرار در این دوره و کنترل این مسئله قابل حل می باشد.
بی اختیاری ادرار در بارداری می تواند زندگی روزمره را کمی دشوار کند و برای مادران باردار آزاردهنده باشد این عارضه که امری طبیعی و موقتی می باشد نیاز به مراقبت از جانب خودتان دارد چرا که همیشه باید مراقب نشت ادرار باشید.
انواع بی اختیاری ادرار
همان طور که می دانید چندین نوع بی اختیاری که ناشی از ضعف مثانه می باشد وجود دارد که از انواع بی اختیاری ادرار ، بی اختیاری استرسی شایعترین نوع آن می باشد که زنان در طول بارداری درگیر آن میشوند ممکن است بعد از بارداری نیز این اتفاق بیفتد در چنین وضعیتی فرد با خندیدن عطسه کردن سرفه کردن دویدن و یا بلند کردن اجسام سنگین دچار نشت ادرار می شود.
معمولاً زنان بالاتر از ۳۵ سال که دارای اضافه وزن هستند در خطر به اختیاری قبل و بعد از زایمان قرار دارند. همانطور که می دانید چاقی یکی از علل ضعف مثانه می باشد که در نهایت شما را منجر به ابتلا به بی اختیاری ادرار می نماید.
علل بی اختیاری ادرار در دوران بارداری
اصلی ترین عامل برای بی اختیاری ادرار در این دوره افزایش وزن بارداری می باشد، زنان در طول سه ماهه سوم دچار اضافه وزن بیشتری خواهد شد .
در این دوره رحم بر روی مثانه و روباط های نگه دارنده آن قرار می گیرند و همین امر باعث میشود که رباط ها و عضلات اطراف آن کشیده شود این اتفاق باعث شل شدن رباط مثانه خواهد شد، که نگهداری مثانه را منجر به مشکل می کند و فرد دچار ضعف مثانه می شود . بنابراین هر چه وزن بارداری بیشتر باشد فشار وارد شده به مثانه نیز بیشتر می شود و در نتیجه فرد دچار ضعف مثانه شده و به بی اختیاری ادرار در دوران بارداری مبتلا میشود.
علت بعدی تغییرات هورمونی در دوران بارداری می باشد ترشح برخی از هورمون ها باعث ضعف عضلات می شود که آزاد شدن ادرار از مثانه را کنترل می کنند زمانی که این هورمون ها دچار تداخل بشوند عملکرد صحیح این دستگاه دچار خلل می شود. در نتیجه فرد ممکن است در طول دوران بارداری شاهد بی اختیاری ادرار بشود.
بی اختیاری ادرار بارداری تا چه زمانی ادامه دارد؟
بی اختیاری ادرار در دوران بارداری امری موقتی میباشد و حدودا ظرف سه تا شش ماه بعد از بهبودی کامل فرد نسبت به زایمان انجام شده مجدداً می تواند ادرار خود را کنترل نمایند . در صورتی که این اختیاری ادرار زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و یا دفعات نشت ادرار زیاد باشد باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید . نسبت به جراحی بی اختیاری ادرار اقدامات لازم را انجام دهید . همچنین می توانید با دریافت مشاوره های لازم در این خصوص ترفندهایی برای درمان قطعی بی اختیاری ادرار در زنان را بیاموزید و در طول زندگی استفاده نمایید .
0 دیدگاه